Historia
Vuonna 1883 perustettu Helsingin Vieraskoti on maamme vanhin asumisyksikkö. Se on toiminut nykyisessä kiinteistössä Albertinkatu 4:n ja Pursimiehenkatu 10:n kulmassa jo vuodesta 1893.
Perustajajäseniin kuuluivat Constantin Boije af Gennäs, joka toimi lähetyssaarnaajana sekä vapaaherrana, siviili-insinööri W.V Forsman, kauppias A.F Böckerman, seppätehtailija Magnus Alm, rouva Maria Boije, maalarimestari U. Palmu sekä rakennusmestari Johan Sandström.
Yhdistyksen kantavina ajatuksina olivat kristillinen arvopohja ja Jumalan sekä lähimmäisenrakkauden palveluksessa toimiminen. Vielä nykyisinkin näkyvimmät kristilliset arvot yksikössä tehtävässä työssä ovat lähimmäisenrakkauteen perustuva välittäminen ja ihmisarvon tunnustaminen.
Aikojen saatossa Helsingin Vieraskoti on palveluillaan mahdollistanut monen ihmisen elämän ja arjen muuttumisen hallittavampaan suuntaan.
Minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne.”
Mat: 25:35.
Galleriaan olemme koonneet kuvia Helsingin Vieraskodin historian varrelta.

10.6.1880 vuokrattiin toinen entinen krouvihuoneisto Uudenmaankadun ja Fredrikinkadun kulmauksesta. Tätä toimipistettä kutsuttiin nimellä toinen Kappeli kurjille. Uusi huoneisto mahdutti sisäänsä 350 henkilöä ja siellä alettiin järjestää suuren suosion saanutta pyhäkoulua. (Kuva: Brander Signe, Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmat)
