Helsingin Vieraskoti

Arkea, juhlaa ja uusia tuulia

Vieraskodin kevät on edennyt tapahtumarikkaasti. Työntekijöiden tiimi on täydentynyt kahdella uudella tekijällä. Heidi aloitti tammikuussa sosiaaliohjaajana ja Mirjam helmikuussa päiväkeskusohjaajana. Arjen rullatessa tutuissa uomissaan kevät on tuonut tullessaan myös uusia ryhmiä, retkiä ja parit juhlatkin. Vieraskodin sisäpiha on taas korkattu käyttöön, ja sään salliessa ulkoaamiaiset ja -lounaat ovatkin keränneet mukavasti kävijöitä.

Päiväkeskusohjaaja ja asukkaat kävivät museovierailulla Luonnontieteellisessä museossa. Näyttelyyn tutustuessa etsittiin kuumeisesti vanhaa kunnon hirveä, ihailtiin historiallista museorakennusta ja puhuttiin muun muassa luontokadon herättämistä ajatuksista. Asukkaat ovat toivoneet lisää yhteisiä retkiä urheilutapahtumiin, kulttuurin pariin ja luonnon äärelle. Kesälle onkin jo suunnitteilla monenlaista mukavaa.

Jamaican Jam-teos sai ansaitsemansa väriloiston huhtikuussa alkaneessa taideryhmässä. Asukas kertoo nähneensä vastaavanlaisen kokoonpanon soittamassa puistossa, ja piirtäneensä heidät sitten myöhemmin ulkomuistista. Värit teokseen valikoituivat musiikin luoman tunnelman inspiroimana. Vieraskodin matalan kynnyksen taideryhmä kokoontuu viikoittain yhteisen tekemisen äärelle, ja tarkoitus on käydä välillä myös inspiroitumassa paikallisissa näyttelyissä.

Vappujuhlia vietettiin sisäpihalla aurinkoisissa tunnelmissa. Asukkaat toivoivat juhlaruuaksi perinteisiä hodareita kurkku- ja perunasalaatilla. Salaatit, simat ja munkkien kuorrutukset taiottiin asukkaiden toimesta Vieraskodin keittiössä, ja ansiokkaana grillimestarina toimi myös asukas. Koristeluista vastasi toimintaterapeutti Aino-Inkerin ja sosiaaliohjaaja Sannan luotsaama upea, idearikas asukkaiden tiimi. Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän Stadin safka toimittaa hävikkiruuat myös Helsingin Vieraskotiin, mikä mahdollistaa asukkaille päivittäisen aamiaisen lisäksi välillä herkutteluhetkiäkin. Hävikkiruokakokkailu vaatii luovuutta, ja luovuus onkin kukkinut keväisessä Vieraskodissa esimerkillisesti niin keittiössä, kuin sen ulkopuolellakin!