Helsingin Vieraskoti

Asuminen

Jos jäät asunnottomaksi ja asunnottomuutesi uhkaa pitkittyä, voit olla yhteydessä eri vuokranantajatahoihin sekä omaan sosiaaliohjaajaasi tai alueesi asumisneuvojaan.

Helsingin Vieraskodin asumispalveluyksikön asukkaaksi ohjataan Helsingin kaupungin Asumisen tuen kautta.

Tietoa Vieraskodista

Helsingin Vieraskodissa asuminen perustuu vuokra- ja palvelusopimukseen. Jokaiselle asukkaalle suunnitellaan tuki, jonka tavoitteena on parantaa asukkaan edellytyksiä hallita omaa elämäänsä. Asumispalveluyksikössä työskentelee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia asukkaan rinnalla hänen arjessaan.

Tuemme asukkaita muun muassa seuraavissa asioissa:

Vieraskodissa on 74 peruskalustettua asuntoa, joissa on minikeittiö, suihku ja wc. Huonekoot vaihtelevat 14,5m²–36m² välillä. Lisäksi asukkaiden käytössä on sauna, kuntosali ja pyykkitupa.

73.

asuntoa

86.

asukaspaikkaa

11.

asuntoa pariskunnille

24/7.

palvelut ovat asukkaiden saatavilla

Asumisyksikön arki

Yksikkömme arjessa näkyy yhteisöllisyys ja erilaisuuden hyväksyminen. Kaikki ihmiset ovat arvokkaita yksilöinä ja jokaista tulee kunnioittaa hänen elämäntilanteensa huomioon ottaen.

 

Vieraskodissa toimii asiakkaille maksuton päiväkeskus. Päiväkeskus tarjoaa matalan kynnyksen tukea, kohtaamisia sekä yhdessäoloa.

Työtoiminnan kautta asukkaiden on mahdollista osallistua ryhmiin, joihin osallistumisesta maksetaan ahkeruusrahaa.

 

Helsingin Vieraskodin tiloissa kokoontuu erilaisia ryhmiä. Osa on yksikön omia ja osa ulkopuolisten järjestämiä, mm. eri seurakuntien hengellisiä tilaisuuksia ja AA-ryhmiä.