Helsingin Vieraskoti

Kesäretket ja -hetket

Kesän käännyttyä syksyyn on sopiva hetki muistella menneen kesän tapahtumia. Heinäkuussa Vieraskodin väki vietti aurinkoisen kesäpäivän Vartiosaaressa. Vva ry:n isännöimä virkistyspaikka tarjosi oivat puitteet yhteiselle ajalle luonnon helmassa. Grillailun, kalastamisen ja saunomisen lisäksi aikaa jäi vielä lyhyelle tutkimusretkellekin. Retkikunta ihastui lämminhenkiseen keitaaseen aika lailla, ja kotiinlähdön hetkellä saarelle jääminen ei olisi tuntunut hullummalta vaihtoehdolta.  

Flowerescue kutsui Vieraskotilaiset vapaaehtoisiltaan Teurastamolle hävikkikukkien pelastustalkoisiin. Ryhmä Vieraskotilaisia vietti illan lajitellen hyväntekeväisyyteen meneviä hävikkikukkia oppien samalla niin kukista, kuin kukkateollisuuden haasteistakin. Pelastetut kukat menivät myöhemmin viikolla järjestettäviin työpajoihin, jossa ne tuovat iloa ikäihmisille. Osallistujien iloksi jäi kuitenkin vielä myös melkoinen määrä kotiin vietävää, joka ilahdutti niin kanssamatkustajia metrossa, kuin Vieraskodin asukkaita perillä Punavuoressa. Talon sisäpihalla pidettiinkin seuraavana päivänä kimpputyöpaja, jossa asukkaat loihtivat kimppuja kotiin, kaverille ja yhteisiin tiloihin. Kukkien käsittely hyvällä asialla osoittautui mieluiseksi ja meditatiiviseksi puuhaksi, jota asukkaat ovat muistelleet lämmöllä vielä jälkikäteenkin. 

Elokuussa Vieraskodin väki valtasi naapurin Tehtaanpuiston piknikin merkeissä. Paikalle oli kutsuttu myös naapurustoa tutustumaan talon toimintaan ja asukkaisiin. Esillä oli asukkaiden taidetta, kuvia talon toiminnasta ja historiasta, ja tarjolla kahvia ja purtavaa. Tiukan mölkky-matsin lomassa käytiin mielenkiintoisia keskusteluja ohikulkijoiden, naapureiden ja Vieraskotilaisten kanssa. Lokakuussa kaikilla halukkailla onkin sitten mahdollisuus päästä tutustumaan itse taloon ja sen väkeen – siitä lisää hyvin pian!