Helsingin Vieraskoti

Kesäkuulumisia Punavuoresta

Albertinkadulla kesä on pyörähtänyt vilkkaana käyntiin Korona-kurjimuksesta huolimatta. Olemme viettäneet aurinkoisella sisäpihalla niin juhannusjuhlia kuin aamupalahetkiäkin. On ollut mukava kerääntyä yhdessä nauttiman auringosta, seurasta ja ruuasta.

Talon asukkaat, erityisesti puutarharyhmä, loistavat tänäkin kesänä pihan laitossa. Kukista ja hyötykasveista on iloa aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn asti. Puupintoja on maalattu ja kunnostettu, pihaa siivottu, istutuksia kitketty ja kasteltu.

 

Talon sisällä työtoimintalaiset ovat muun muassa desinfioineet kosketuspintoja ja siten pitävät meitä paremmassa turvassa koronalta. Tämä työ ei näy ehkä yhtä paljon ulospäin, mutta on sitäkin tärkeämpää.

 

Juhlien lisäksi asumisyksikössä on läsnä aina tietysti myös arki. Taloa siivotaan ja pyöriä kierrätetään. Öitä valvotaan, asioita hoidetaan ja hyvästejäkin sanotaan. Joidenkin arki tuntuu vaikealta, toisilla haaveena olisi erilainen elämä. Jotkut saavat olla rauhassa itsensä ja maailman kanssa, elämä on riittävän hyvää.

Muutamaan asuntoon saimme tukevat ja toimivat seniorisängyt