Helsingin Vieraskoti

Ajankohtaista

Monien muiden asumispalveluyksiköiden tapaan asukkaiden työtoiminta on merkittävä osa myös Vieraskodin arkea.

Vieraskodissa juhlitaan aina, kun siihen on aihetta, koska miksi ei. Alkaneeseen vuoteen onkin mahtunut jo parit oikein mukavat juhlat. Ihan tavallinen arki on kuitenkin sitä, mikä monille voi näyttäytyä itsestäänselvyytenä, kun taas useille talon asukkaille se voi olla hyvinkin erityistä erilaisten asunnottomuuden kokemusten jälkeen.

Palvelupäällikkö

Haemme nyt uutta palvelupäällikköä dynaamiseen tiimiimme!

Asukkaan ääni

Syksyllä haastattelimme asukkaita heidän ajatuksistaan kodista, Vieraskodista ja tulevaisuudesta. Näistä vastauksista koostettiin video, joka esitettiin talon 140-vuotisjuhlassa. Koska asukkaiden ääni jää usein viestinnässä harmillisen vähälle, nyt onkin korkea aika tehdä ensimmäinen korjausliike.

Vieraskodissa juhlittiin lokakuussa 140-vuotista taivalta. Juhlavieraat toivotettiin tervetulleeksi entisen ajan malliin ”vartija-Oivan” toimesta. ”Onko maksusitoumus kunnossa? Löytyykö laukusta vettä vahvempaa?”

Kesän käännyttyä syksyyn on sopiva hetki muistella menneen kesän tapahtumia. Heinäkuussa Vieraskodin väki vietti aurinkoisen kesäpäivän Vartiosaaressa. Vva ry:n isännöimä virkistyspaikka tarjosi oivat puitteet yhteiselle ajalle luonnon helmassa.